I min familie har træstammer altid været et stort hit. Men vi har fornyligt besluttet os for at skære lidt ned på alt det sukker vi spiser i hverdagen, ved for eksempel at lave sundere træstammer istedet for de klassiske.
Derfor har jeg forsøgt mig frem med en opskrift på sundere træstammer, hvor man ikke sidder tilbage med en lyst til sukker. Hvilet så er endt med denne opskrift, hvor man ikke sider med en overdrevet smag af dadler, som ikke er favorit frugter herhjemme. Men fordi der kommer sorte bønner i opskriften, bliver det en mere “tør” træstamme, som derfor også minder mere og de klassiske træstammer lavet af kagerester.
Så her er min opskrift på sundere træstammer med dadel og sorte bønner, godkendt fra familiemedlemmer som ikke er yderligere glade for dadler, og som samtidig er virkelige glade for klassiske træstammer.
Personer: 12
Tilberedningstid: 30 min + 45 min afkøling
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Trøffelmasse
- 250 g dadler
- 400 g sorte bønner ca. 1 dåse
- 4 spsk kakao
- 4 tsk marmelade
- 2 dråber romaroma
Pynt
- 150 g sukkerfri marcipan
- 100 g mørk chokolade
Ingredienser
Trøffelmasse
- Blend bønner og dadler sammen, til de er en ensartet masse.
- Bland kakao i trøffelmassen.
- Tilføj marmelade så massen bliver vådere og til at arbejde med.
- Sæt massen på køl i 30 min
- Hvis massen er nogenlunde fast kan det hele rulles ud i et og skæres ud som træstammer, ellers kan massen deles i 12 og formes som træstammer individuelt
- Sæt træstammerne på køl, mens pynten forberedes
Pynt
- Rul marcipanen ud. Det skal rulles ud på omkring 0,1-0,2 cm
- Mål træstammerne i bredde og længde og skær marcipanen ud efter målene.
- Dæk træstammerne med marcipan og sæt dem til side
- Smelt chokoladen, det kan gøres i form af temperering men er ikke en nødvendighed
- Dyp hver ende af træstammerne i chokolade og sæt dem over på bagepapir for at chokoladen kan størkne.