Her kommer en fantastisk opskrift på bananpandekage. Tykke og luftige pandekager fyldt med sødme fra bananerne. Dette er et sundere alternativ til pandekage, så de kan spises til morgenmad lidt oftere. Men hvis bare halvdelen bliver skiftet ud med havregryn, gør det kun pandekagerne sundere. Bortset fra at have mindre kalorier end normale pandekager, har bananpandekagerne en lækker sødme fra de modne bananer, som ikke opnåes på samme måde med sukker.
Det er min erfaring at pandekagerne falder i jord hos alle mennesker. Jeg har fået en meget sukkerglad person til at længes efter flere bananpandekager. Jeg er selv ikke så glad for bananer, men når de bliver blandet med mel og æg er det en helt anden sag. De får en dejlig ikke overvældende smag af banan og følelsen af at man spiser usunde pandekager. Hvad skulle der være at klage over. Jo måske at der ikke er nok pandekager i en portion, men så må man jo bare doble opskriften op så der er nok til alle. Det kan derfor virkelig anbefales at forsøge sig med denne opskrift på bananpandekager.
Personer: 3 personer
Tilberedningstid: 1 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Bananpandekage
- 135g hvedemel
- 3 modne bananer
- 2 æg
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- lidt olie til stegning
Instruktioner
Bananpandekage
- Mos bananerne med bagsiden af en gaffel eller lignende
- Bland æggende i et af gangen
- Bland hvedemel bagepulver og salt i en anden skål
- Tilsæt de tørre ingredienser til bananerne og bland til massen er ensartet
- Varm en pande op og smør den til med lidt olie
- Steg to spisesker bananpandekage dej et par minutter på panden til de er gyldne
- Fortsæt til alle pandekagerne er stegte.
- Bananpandekagerne kan spise enten som andre pandekager med sirup. De kan toppes med sunde bær eller de kan spises alene som de er.