Her kommer en opskrift på hjemmelavet müsli. Müsli er noget af det mange gerne vil betale mange penge for at få i ordentlig kvalitet. Men det er i realiteten meget billigere at lave det selv. Ud over det så er det heller ikke særlig tidskrævende, det tager omkring 30 min unden afkølingstid. Hvilket de fleste burde have tid til.

På ingredienslisten kan det lyde som om der er mange forskellige ingredienser, men der bliver ikke brugt særlig meget af de forskellige så kernerne kan bruge til flere forskellige bagværker eller müsli. Man kan også gå i det kreative hjørne og udskifte op til flere af kernerne, så længe havregrynene og honningen er til stede.

Antal: 6 stykker

Tilbedredningstid: 500 g

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 125 g mandler
  • 2 spsk honning
  • 25 g valnødder
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g kokosmel
  • 1 spsk chia frø

Instruktioner

  • Bland havregryn, mandler, valnødder, græskarkerner, kokosmel og chia frø sammen til det er en ensartet masse
  • Tilsæt honning til massen er våd og og sammenhængende
  • Rist müslien i en 180 grader varm ovn i 15-20 min, til det er gyldent. Det er ikke så sprødt lige efter ovnen, men det skal det nok blive når müslien er kølet af.
  • Det er en god ide at røre i müslien hver 5-10 min, for at bage dem mere ligeligt.
  • Lad det køle af, og opbevar det i en lufttæt beholder

Tip: Brug müslien som topping på joughurt sammen med brugt for lidt sprødhed. Eller bart i en skål med mælk, dette kan dog medføre at müslien ikke har den samme sprødhed som hvis det er på stører afstand af væske.

Opbevaring: Hvis müslien bliver opbevaret i en lufttæt beholder kan den holde sig fint i op til 3 måneder uden at blive gammel. Det kan derfor sagtens laves i en stører mængde for at have nok til et par måneder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *