Her finder du en fantastisk opskrift på hjemmelavet fudge med havsalt. Det har længe været en opskrift jeg undgik fordi det hurtigt kan ende med at få for høj varme og derfor miste konsistensen. Men jeg fik læst mig frem til at karamellen bare skal ramme de 110 grader og helst ikke stige meget mere end det. Så jeg gav dem et forsøg, og erfarede mig til at det er lettest at opnå temperaturen i hvis det varmes over middel varme, for at bevare kontrollen.
Det viste sig også at min familie var helt vilde med resultat, der gik ikke lang tid fra fudgen var færdig til at alt ned til mindste krumme var spist op. Så for mit vedkomme er det helt sikkert ikke sidste gang jeg har lavet denne opskrift på fudge til min familie, eller måske til det næste selvskab på den anden side af corona.
Antal: 6 stykker
Tilbedredningstid: 30 stk
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
- 400 g kondenseret mælk
- 100 g sukker
- 40 g smør
- 1 tsk vaniljepaste eller 0,5 vaniljestang
- 2 tsk havsalt
Instruktioner
- Varm kondenseret mælk, sukker, smør og vaniljepaste på komfuret under mellem varme
- Det skal stå ved mellemvarme i omkring 20 min til karamellen får en mere gylden farve.
- Hvis du har et termometer skal fudgen gerne over 110 grader for at stivne rigtigt. Hvis ikke du har en termometer kan du sænke lidt karamel ned i iskoldt vand, hvis massen holder formen selv har den kogt længe nok.
- Når den har ramt de 110 grader eller har en fast nok konsistens, tilsættes halvdelen af havsalten.
- Fudgen fordeles i en 15*15 form, den skal helst ikke være for stor hvis de skal have lidt tykkelse
- Drys den sidste halvdel af havsalten på overfladen af fudgen
- Den sættes til side til den er helt afkølet
- Skær fudgen til tilpasse størrelser, jeg fik ca. 30 stk.