Forstil dig en gåtur en kold vinterdag, ved et af julemarkederne inde i centrum. Hvordan dine hænder er helt røde af kulde. Hvad får man så lyst til? Glög? Måske ikke lige det jeg tænkte på i denne omgang, men et kræmmerhus fyldt med varme sprøde brændte mandler. Krydret på bedste vis med kanel og en intens karamellage. Den følelse skal man ikke nøjes med. Jeg har fundet frem til en fantastisk opskrift på brændte mandler, som får tankerne hen til den hyggelige julestemning.

Jeg ser ingen grund til ikke at genskabe julestemningerne hjemme i min lune stue, og det skal andre også have muligheden for, så selvfølgelig skal opskriften deles. Så vi alle kan genskabe de bedste juleklassikere. God decembermåned herfra og god fornøjelse med opskriften. 😊

Antal: 200 g

Tilbedredningstid: 20 minutter 

Sværhedsgrad: middel


Ingredienser


Instruktioner

Step by step billeder

Jeg ved at især brændte mandler kan være en smule meget at begive sig ud i. Derfor har jeg taget step by step billeder, som kan gøre processen lettere at følge.

Dette er det første step, hvor sukker, kanel, mandler og vand koges op.
Andet step, hvor karamellen har haft lov til at smelte og karamellisere (det kan vi se ved at karamellen er blevet nærmest hvid) rundt om mandlerne.
Tredje billede er lige efter at mandlerne har nået den ønskede konsistens som brændte mandler, her kan det ses at karamellen er langt mørkere end i 2 billede.

Opbevaring

Brændte mandler kan godt opbevares en uge eller to i en lukket pose eller beholder, men de er helt klart bedst på dagen, eller kort efter de er lavet når de stadig er varme.