Lad os indrømme det vi tager sommetider alle sammen de lette supermarketløsninger, når det gælder et af de tre måltider. Men for at komme den travle tid med skole og arbejde i møde kan disse pizzasnegle laves i weekenden og holde sig friske hele ugen. Det er det perfekte måltid på farten. Det kan derfor anbefales at have nogle pizzasnegle klar i de travleste tider.
Antal: 15 stk
Tilberedningstid: 2,5 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Bolledej
- 5 dl mælk
- 25 g gær
- 0,5 tsk salt
- 600 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
Pizzafyld
- 350 g pizzasauce
- 2 håndfulde ost + lidt ekstra
- evt. ekstra pizza topping efter ønske
Instruktioner
Bolledej
- Varm mælken op til det er lillefinger varm
- Opløs gæren i mælken
- Bland hvedemel, fuldkornsmel og salt i en anden skål
- Tilsæt melet lidt af gangen. Jeg undlader at tilsætte det hele på en gang for at bolledejen er fugtig med sammenhængende. Dette gør jeg da mængde af mel kan variere fra gang til gang.
- Lad dejen køre i 10-15 min for at aktivere melet
- Lad bolledejen hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 30 min til dobbelt størrelse
- Rul den hævede dej ud på bordpladen så den er ca. 60 cm lang og 35 cm bred
- Fordel pizzasaucen på dejen i et jævnt lag, det skal helst ikke være for tykt så det kan ende med at flyde ud.
- Tilføj nu ost og evt. topping til pizzaen.
- Rul dejen sammen og lad pizzasneglene hæve på en bageplade i 30 min.
- Inden sneglene sættes i ovnen kan de toppes med lidt ekstra ost
- Bag sneglene i en 200 grader varm ovn i 15-20 min til de er gyldenbrune men ikke for mørke.
Opbevaring: pizzasneglene kan fryses ned og holde sig friske i et par måneder. Hvis de står på køkkenbordet kan de holde sig friske i op til en uge.