Her findes en super lækker opskrift på lakridssnegle med lakrids istedet for kanel. Der er holdt en god balance med lakridsen, så den ikke overtager helhedsindtrykket, men stadig bidrager til de dejlige lakridssnegle. Det er et garanteret hit for dem der er fan af lakrids.
Antal: 15 stk
Tilberedningstid: 2,5 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Bolledej
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 2 æg
- 0,5 tsk salt
- 50 g sukker
- 2 tsk kardemomme
- 50 g smør
- 800-900 g hvedemel
Remonce
- 200 g smør
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 2 tsk lakridspulver
- 1 spsk mel
- + mælk eller æg til pensling
Instruktioner
Bolledej
- Varm mælken og smør op til det er lillefinger varm
- Opløs gæren i mælken
- Tilsæt ægget, salt, sukker, kardemomme og rør blandingen sammen til det er en ensartet masse
- Tilsæt melet lidt af gangen. Jeg undlader at tilsætte det hele på en gang for at bolledejen er fugtig med sammenhængende. Dette gør jeg da mængde af mel kan variere fra gang til gang.
- Lad dejen køre i 10-15 min for at aktivere melet
- Lad bolledejen hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 30 min til dobbelt størrelse
- Rul den hævede dej ud på bordpladen så den er ca. 60 cm lang og 35 cm bred
- Rør remoncen sammen til den er luftig og til at smøre
- Smør remoncen ud på bolledejen
- Rul dejen tæt sammen med start fra den bredeste ende
- Brug en skarp kniv til at skære dejen ud i 15 store snegle
- Lad sneglene efterhæve i 30 min
- Pensel sneglene med enten men lidt mælk eller et udslået æg
- Bag lakridssneglene i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter til det er gyldenbrune
Opbevaring: lakridssneglene kan opbevares i en lufttæt beholder eller i en lukket pose i et par dage, eller på frys i 2-3 måneder.