Den svenske klassiker knækbrød er i løbet af årene også blevet populært i danmark. Dog oplever vi nogle gange at købe en tørt og kedeligt knækbrød. Ved at lave dit eget knækbrød undgår du den irritation over det kedelige knækbrød. Denne opskrift byder på saftige og sprøde knækbrød med massevis af kerner. Måske du fra start skal lave en dobbeltportion, så der er til næste dag.
Antal: to halve bradepander
Tilberedningstid: 15 min + 1 times bagning
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
- 2 dl hvedemel
- 2 dl vand
- 1 dl olie
- 2,5 dl rugkerner
- 1,5 dl solsikke kerner
- 1 tsk kakao nibs
- 1 dl græskar kerner
- 2 tsk havsalt
Instruktioner
- Bland vand og hvedemel sammen for at undgå klumper i dejen.
- Brug derefter noget tid på at få inkorporeret olien i blandingen, det tager en del tid da olie og vand frastøder hinanden.
- Bland de resterende ingredienser i blandingen bortset fra halvsalt. Du kan sagtens bytte kernerne ud med dem du har derhjemme bare der bliver brugt omkring 5 dl kerner.
- Fordel halvdelen af dejen på et stykke bagepapir.
- Nu kan du enten vælge at ligge et andet stykke bagepapir ovenpå og rulle dejen ud. Eller fordele dejen med en spatel uden det ekstra bagepapir. Jeg har prøvet begge dele og for mig fungere det bedst med en spatel men prøv dig frem.
- Dejen skal rulles eller fordeles ud så tyndt som overhoved muligt.
- Rids nu størrelse og formel af knækbrødene med en kniv eller pizzaskærer.
- Bag knækbrødene et af gangen i en 200 grader varm ovn i 20-25 min.
- Lad helst knækbrøddene køle af på en bagerist.
- Når knækbrøddene er helt kolde bør de kunne brækkes fra hinanden let.
Opbevaring
Knækbrød kan holde i rigtig lang tid hvis bare det opbevares i en lufttæt beholder.