Her er en opskrift på de hvidløgsknuder som er set i Amerika. En dejlig blød bolledej, glaseret med hvidløgssmør. En virkelig lækker bolle til aftensmaden, som ikke behøver nogen form for pålæg. Bolledejen kan også sagtens laves uden hvidløget, så er det bare en luftig hvid bolle.
Antal: 16 stk
Tilberedningstid: 2,5 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Bolledej
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk sukker
- 700-800 g hvedemel
Topping
- 50 g smør
- 6 fed hvidløg
Instruktioner
Bolledej
- Varm mælken op til den er lillefinger varm
- Opløs gæren i mælken
- Tilsæt ægget, salt, sukker og rør blandingen sammen til det er en ensartet masse
- Tilsæt melet lidt af gangen. Jeg tilføjer det i intervaller med hhv. 200, 100 og 50 g til bolledejen er fugtig med sammenhængende. Dette gør jeg da mængde af mel kan variere fra gang til gang.
- Lad dejen køre i 10-15 min for at aktivere melet
- Lad bolledejen hæve på køkkenbordet med et viskestykke over i 30 min til dobbelt størrelse
- Slå bolledejen ud på bordet og vej dem til stykker på ca. 90 g hver
- Tag en dejklump og rul den ud til den er 10 cm lang
- Form en lille knude med dejen hvor enderne presses ned under selve bollen. Dette behøves ikke men giver et sjovt udsende
- Placer bollerne på en bageplade og lad den hæve igen 30 min
- Imens bollerne hæver sidste gang kan hvidløgssmøret laves
- Hak eller pres hvidløget
- Smelt smøret i en gryde
- Tilsæt hvidløg til det smeltede smør og bland det kort sammen
- Når bollerne har hævet færdig, pensles bollerne med hvidløgssmøret, det giver bedst smag hvis der også kommer hvidløgsstykker på hver bolle
- Bag bollerne i en 200 grader varm ovn i 15-20 min
- Hvis der er ekstra hvidløgssmør kan bollerne pensles med det resterende
Opbevaring: Hvidløgsknuder kan opbevares i en lufttæt beholder eller i en lukket pose i et par dage før de går hen og bliver kedelige.