Fra øjeblikket min lillebror smagte disse gulerodsbrud var det et hit. Da han ikke normalt kan lide noget der er en smugle sundt var et en stor sejer. Derfor skrev jeg opskriften på mine gulerodsbrud ned. så andre forhåbentlig også kan få glæde af den.
Antal: 14 stk
Tilbedredningstid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- 40 g gær
- 500 dl vand lunkent
- 700 g hvedemel
- 200 g rugmel
- 100 g sukker
- 1 knsp salt
- 1 æg stort ellers 2 små
- 140 g revet gulerod fra ca. 4-5 store gulerødder
Instruktioner
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt sukker og salt og lad det blive opløst.
- Tilsæt mel og ælt til dejen er sammenhængende og smidig.
- Lav en fordybning i midten og tilsæt der æggene og de revet gulerødder.
- Ælt igen så dejen bliver sammenhængende og smidig. Det er meningen at den skal være lidt klæg.
- Lad den hæve i 30 min.
- Form ca. 14 boller og lad dem hæve igen i 30 min.
- Bag bollerne i en 200 grader varm ovn i 25-30 min.