Grove burgerboller. Det er relativt enkelt at lave brugerboller fra bunden, og de bliver i min mening meget bedre end dem man køber i supermarket. Derfor gav det for mig meget mening at dele denne opskrift på grove burgerboller. Som ikke tager særlig lang tid at bage. For mange familier er der forskellige kost behov, nogle skal måske gerne have mange kalorier, hvor andre gerne vil sparer på deres kalorie indtag. Der ville denne opskrift være fantastisk da der næste er ligeså meget grahamsmel som der er hvedemel, den kan derfor være god til mange forskellige kosttyper. Et andet plus ved opskriften er at boller er meget luftige, men alligevel er mættende da der er et højt mængde grovmel.
Jeg har i opskriften anvendt grahamsmel. Men de grovere meltyper opfører sig på samme måde, derfor er det ligetil at skrifte grahamsmel ud med eks. fuldkornsmel eller rugmel. Jeg foretrækker selv grahamsmel, men har også en masse andre gange lavet dem på andre grove meltyper. Det har også haft et helt fantastisk resultat,
Antal: 6 stykker
Tilbedredningstid: 15 minutter + 1,5 times hævetid + 15 min bagning
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
- 2 dl lunkent vand
- 1 dl mælk
- 15 g gær
- 1 spsk olivenolie
- 1 æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 200 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- Sesamfrø til drys
Instruktioner
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Tilsæt mælk, olie og æg i gæren, rør til det er jævnt.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Form dejen til 6 burgerboller
- Lad dejen efterhæve i ca. 30 min.
- Bag burgerbollerne i en 200 grader varm ovn i 12-15 min.
- Skær burgerbollerne over på midten og de er klar til at blive fyldt.
De skal gerne spises den samme dag de er bagt eller dagen efter for at bliver for kedelige.