Et af min ynglings retter er pastaretter. Denne ret på pasta med laks og rejer er en stor ynglings i familien. Dens indhold af fløde gør den cremet, den er godt krydret med karry og den indeholder både laks og rejer. Alt sammen vendt i friskkogt pasta. Dette en en syndig pastaret som passer til alle årstider og aldrig går af mode. Det er dog ikke den mest kendte ret, men det er en stor fejl.

Pasta med laks og rejer burde blive en mere benyttet opskrift blandt danskerne, da den omfavner alle. Det er derfor en anbefaling fra hele familien af prøve kræfter med den også hurtige opskrift på pasta med laks og rejer. 

Det skal også siges at der i opskriften ikke bliver tilføjet vildt meget salt og det skyldes at rejerne er godt salte. Men hvis man er til det kan der sagtens tilføjes mere salt.

Personer: 4 personer

Tilberedningstid: 1 time

Sværhedsgrad: let


Ingredienser

Bananpandekage

  • 500g frisk pasta
  • 150g røget laks
  • 1 tsk olie til stegning
  • 170g rejer
  • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
  • 3 spsk karry pulver
  • 1 bullion terning
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk maizena
  • 1 knsp salt

Instruktioner

Pasta

  • Kog pastaen i saltet vand efter instrukser på pakken
  • Tag pastaen af varmen og hæld vandet fra
  • Lad pastaen dampe af til saucen er færdiglavet

Pasta sauce

  • I en gryde steges karryen af i olie omkring 1-2 minutter
  • Tilføj laksen i mindre stykker til karryen og steg videre i nogle minutter
  • Tag lidt af stegevandet fra pastaen og opløs bullion terningen i vandet
  • I et andet glas opløses lidt af fløden med maizena.
  • Tilsæt rejerne til karry lakseblandingen
  • Fløden tilsættes til karryblandingen kort efter rejerne, så rejerene kun bliver stegt kort
  • Lad fløden varme lidt op for derefter at tilsætte bullion, maizena, salt og peber under grundig omrøring
  • Efter en kort opkog er saucen klar.
  • Bland saucen med den færdigkogte pasta.