Da jeg har en lillebror som stadig går i skole. Bliver der tit kæmpet lidt med at eksperimentere med noget sjovere, men stadig sundt han kan få med til frokost. Jeg har så efterhånden lavet disser fyldte madboller et par gange. Da det har været et kæmpe hit ville jeg lige dele opskriften så andre forhåbentlig også kan få glæde af den. Selve bolle dejen bruger jeg i de fleste tilfælde, når vi skal have bedre morgenmad eller boller til frokost. Det er også en super god opskrift da du kan variere fyldet, jeg har fx også lavet med soltørrede tomater. De var også super gode, men for den barnlige hjerne var det altså dem med ost og skinke som gik i bedst jord. .
Antal: 10 stk
Tilbedredningstid: 60 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
Bolledej
- 5 dl vand lunkent
- 50 g gær
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 600 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- 100 g grahamshvedemel
Fyld
- 200 g ost
- 100 g skinke strimler
Instruktioner
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt, sukker og halvdelen af melet.
- Ælt dejen ensartet og tilsæt resten af melet efter behov.
- Lad dejen hæve i 30 min.
- Slå luften ud af bollerne, ved at ælte dem kort.
- Del dejen i 10 lige store dele, og rul dem til boller.
- Flad dejene ud som du ville gøre med en lille pizzadej.
- Put lidt ost og skinke i hver bolle.
- Fold hjørnerne over midten og sørg for at de er lukket ordentligt.
- Vend dem om og sørg for at de er runde og pæne, før du sætter dem over på en bageplade.
- Pensel bollerne med lidt mælk eller vand.
- Put evt. overskydende ost på toppen af bollerne.
- Bag bollerne i 180 grader i ca. 20-25 min.