Her er en nem og lækker opskrift på frokost sandwiches. Noget af det svære når man har børn i skole er at finde på ideer til madpakken. Uanset hvad man laver kan de enten ikke lide det, eller også er det uacceptabelt at medbringe. Derfor har jeg gennem sommeren prøvet at komme op med nogle ideer, som kunne passe i børnehøjde. Dog ikke sagt at voksne ikke kan lide dem, jeg medbragte mine på udrejsen til Bornholm, hvor vi hun var voksne tilstede.
Antal: 6 sandwiches af hver opskrift
Tilberedningstid:
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Sandwichbrød
- 500 ml vand
- 250 g fuldkornshvedemel
- 100 g kerner (aller fungere lige fint)
- 400-500 g hvedemel
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
Kylling og bacon fyld
- 80 g barbecue sauce
- 500 g kylling
- 250 g bacon
- 300 g salathoved
Pesto og parmaskinke
- 200 g parmaskinke
- 80 g pesto
- 40 g soltørrede tomater
Instruktioner
Bolledej
- Smuldr gær ned i vandet som skal være lunkent
- Når gæret er opløst i vandet kan de andre ingredienser blandes sammen med det
- Sæt dejen til at hæve natten over. Hvis den skal bruges samme da kan der tilsætter yderligere 25 g gær, og den kan sættes til hævning 45 minutter 2 gange
- Tag dejen ud og del dejen i 6 lige store stykker
- Form dejen og lad den være mere aflang og flad end normalt
- Bag sandwichbrødene i 20- 25 minutter i en 220 grader varm ovn
- Lad sandwichbrødene køle af inden de bliver fyldt
Kylling og bacon
- Skær kyllingen ud i mindre stykker passende med sandwichen
- Steg både kylling og bacon efter behov
- Skær sandwichbrødene op
- Smør barbecue sauce enten på den ene eller begge sider
- Lig et stykke salathoved på bunden
- Top sandwichen med kylling og et par skiver bacon
- Pak de 6 frokost sandwiches ind i folie og opbevar i køleskabet
Pesto og parmaskinke
- Skær sandwichbrødene op
- Smør pesto på begge sider af sandwichbrødet
- Lig en skive parmaskinke på bunden
- Top med et par soltørrede tomater efter ønske
- Pak de 6 frokost sandwiches ind i folie og opbevar i køleskabet