Her er en opskrift på super nemme æg muffins. Det gode ved dem er at de kan laves i god tid, og varmes op i mikroovnen inden de tages med på farten. Det gør disse æg muffins til den perfekte nemme morgenmad.
Selve muffinsene består af to pandekager, en lækker hakkebøf på 50g kød og røræg. Meget lækker morgenmad fyldt med protein.
Antal: 4 stk
Tilberedningstid: 1,5 time
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Pandekagebunde
- 1 stk færdig pandekagemix på 200 g
- Mælk efter anvisning på pakken
- 2 æggehvider
Hakkebøffer
- 200 g hakket oksekød
- lidt salt of peber
Røræg
- 4 æg
- 50 ml mælk
- lidt salt og peber
Andet
- Lidt mayonnaise eller andet smørrelse.
Instruktioner
Pandekagebunde
- Forbered pandekagedejen efter fremgangsmåde på pakken, gerne med lidt mindre væske end angivet.
- Pisk æggehviderne stive.
- Varm en pande op til middel varme.
- Vend forsigtigt æggehviderne sammen med pandekagedejen, når dejen er færdig skal den gerne være luftig.
- Steg pandekagerne på panden til de er gyldent brune. Jeg valgte at stege dem i mindre kageringe, for at få dem ens men det er ikke nødvendigt.
- Lad pandekagebundene køle af mens resten forberedes.
Hakkebøffer
- Del kødet op i 4 lige store kugler
- Mas kødet ned så det bliver runde bøffer.
- Steg bøfferne i ca. 10 min til de er gennemstegte.
- Lad bøfferne køle af mens røræggene laves.
Røræg
- Pisk æg og mælk sammen kort.
- Bland salt og peber ind i æggemassen.
- Hæld æggemassen på panden og steg det i middelvarme mens der røres rundt.
- Æggene skal have 3-5 min alt efter komfuret. Det vigtige er at massen er blevet fast og ikke væsker mere.
- Tag derefter røræggene til side mens det hele samles.
Samling
- Saml muffinsene ved at smøre lidt mayonnaise på pandekagebundene. Placer derefter en hakkebøf ovenpå pandekagebunden. Derefter kommer lidt røræg. Slut af med endnu en pandekagebund som samler det hele.