Skakternet småkager er en god blanding af en vaniljesmåkage og en kakaosmåkage, det bedste fra alle verdner. Begge smage er en klassiker og burde derfor kunne falde i alles jord. Udseende på småkagerne er da helt klar også et plus, det kan godt være det tager lidt længere tid, men man ender så også ud med nogle imponerende småkager.
Jeg havde til sidst lid ekstra dej tilbage i hver smag. Det brugte jeg så til at flette nogle julehjerter og lave nogle marmoreret småkager. Hvilket dejen også er super god til da begge småkager er lavet så samme måde bare med forskellige smage.
Antal: 90 stk
Tilbedredningstid: 120 minutter
Sværhedsgrad: medium
Ingredienser
- 300 g koldt smør
- 300 g hvedemel
- 150 g flormelis
- 2 tsk kakao
- 1 tsk vaniljesukker
Instruktioner
- Rør smør og flormelis sammen
- Tilsæt hvedemel og rør til dejen er ensartet, og hænger sammen
- Del dejen i to og tilsæt vaniljesukker i den ene og kakao i den anden del
- Rul den ene dej ud så den har en tykkelse på omkring 1,5 cm.
- Brug en lineal til at skære dejen så du har en stang med en bredde på 1,5
- Gør dette med begge deje, der skal dog minimum være 2 stænger af hver smag.
- Saml dem ved at ligge en vanilje og en kakao ved siden af hinanden på bordet. Du får dem til at hænge sammen ved pensle lidt vand i den side de samles
- Lig så en vaniljestang oven på kakaostangen også ved hjælp af vand.
- Lig en kakao stang ved siden og over vaniljestangen ved hjælp af vand for at få dem til at hænge sammen
- Sæt de færdige stænger på køl i 30 min
- Skær de skakternet småkager i en tykkelse på 0,5 cm
- Bag småkagerne i en 180 grader varm ovn i 7-9 min.