Pebernøder er ifølge mig, den mest klassiske julesmåkage. De har en perfekt størrelse i form af at man føler man kan spise mange ude at føle skyldfølelse.
Pebernøder har et specialet plads om julen. Det en en af de småkager som ingen har som favorit men alle elsker og kan ikke undvære at spise dem til jul. Da de er en af de gode traditioner som bare skal bevares. Det er derfor også på sin plads at pebernøder skal være den første julesmåkage for i år.
Selvom det måske kan virke lidt uoverskueligt at rulle så mange små pebernøder, kan det godt betale sig. Resultatet er så meget bedre, når de er hjemmelavet og så kan man jo altid stå og høre julesmusik eller se videre på ens yngligsserie, da det ikke er særligt krævende.
Personer: 50 stk – alt efter størrelsen
Tilbedredningstid: 1 time + 30 min på køl
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Dej
- 150 g brun farin
- 60 g mørk sirup
- 1 æg
- 350 g hvedemel
- 2 tsk kanel
- 2 tsk nelliker
- 1 tsk ingefær
- 1/2 tsk allehånde
- 1 knps hvid peber
- 125 g smør
- 2-4 spsk mælk
Instruktioner
Pebernødder
- Brun farin, sirup og æg piskes sammen til en æggesnaps
- Bland hvedemel og kryderrierne i en anden skål.
- Smuldr smør i melblandingen
- Bland mel i æggesnapsen så det former en ensartet masse. Hvis den er for tør så tilføj mælk til den holder sammen.
- Sæt dejen på køl i 30 min.
- Del dejen i 4 stænger
- Rul dem til pebernødder, de skal gerne være lidt mindre end ønsket da de vokser en smule
- Bag dem i en 200 grader varm ovn i 5-7 min alt efter størrelsen.
- Lad dem køle af på en rist og opbevar dem i en kageæske til juleaften (hvis de overlever så længe, ellers til jule måneden)