Kryddersmåkager er nok en af de mest almindelige julesmåkager. Man ser dem allevejene hvor folk bruger deres fantasi på at pynte småkagen.

Antal: 30

Sværhedsgrad: nem


Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 150 g farin
  • 100 g smør blødt
  • 30 g mørk sirup
  • 2 æggeblommer
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk ingefær

Instruktioner

  • Pisk smør og farin luftigt sammen
  • Tilsæt sirup og pisk vidre
  • Bland kanel, nelliker, bagepulver, ingefær og hvedemel i en anden skål
  • Bland de tørre ingredienser i smørmassen, gør det gerne af flere omgange
  • Tilsæt æggeblommer og bland til massen er ensartet
  • Saml dejen og sæt den på køl i minimum 30 min.
  • Rul dejen ud, så den er omkring 0,2-05 cm i tykkelse og tryk ud i ønsket form
  • Sæt dem på en bageplade og bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til de er gylden brune
  • Pynt småkagerne med glasur og pynt efter eget ønske