Der er meget blandet meninger omkring hvorvidt kokostoppe er en julekage. Men ifølge mig høre den til julen – derfor den også bliver udgivet i julemåneden. Dette er en af de første gange jeg har lavet kokostoppe, men jeg er ikke helt sikker på hvorfor. De er virkelig lette at lave (omkring 1 time), kræver kun ingredienser man har i huset og så er det en virkelig lækker kage.

Kokostoppene pyntes med drysset smeltet chokolade. Derudover er bunden også dyppet i smeltet chokolade, hvilket giver de eller sukkersøde kokostoppe noget bitterhed. Derfor kan det anbefales at der bruges mørk chokolade, da lys -eller hvidchokolade ville give kokostoppene endnu mere sødme.

Antal: 12 stk.

Tilbedredningstid: 30 min + 20 min i ovnen + lidt afkølingstid

Sværhedsgrad: let


Ingredienser

  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g smør
  • 250 g kokosmel
  • 100 g mørk chokolade

Instruktioner

  • Pisk æg og sukker luftigt
  • Tilsæt æg, smør og pisk vidre
  • Brug hænderne til at forme dem til kokostoppe. For at opnå fugtige kokostoppe efter bagning skal dejen gerne være klistret/våd.
  • Bag dem i en 180 grader varm ovn i 15-20 min. eller til de er gyldenbrune
  • Lad kokostoppene køle af
  • Smelt chokoladen (den kan sagtens tempereres men det er ikke et must)
  • Dyp bundene af de afkølede kokostoppe i den smeltede chokolade
  • Tag den evt. resterende chokolade og sprøjt det i strege over kokostoppene, bunden kan også dyppes i chokoladen for en mere gennemtrængende chokolade smag.
  • Lad chokoladen størkne og server kokostoppene

Opbevaring: kokostoppe kan holde sig gode et par dage i en lufttæt beholder eller i en lukket pose. De kan også fryses ned i 2-3 måneder, de kan dog blive lidt fugtige og bløde ved optøning.