Det er 2 søndag i advent derfor har jeg opskriften på en lækker julecheesecake, med vaniljekransebund, pebermynte ostemasse og chokolade ganache.
Personer: 12
Sværhedsgrad: medium
Ingredienser
Vaniljekransebund
- 250 g vaniljekranse
- 75 g smør
Pebermynte ostemasse
- 400 g flødeost
- 50 g sukker
- 3 blade husblas
- 1 dl piskefølde
- 0,5 dl piskefløde
- 10 dråber pebermynte ekstrakt
- 25 g knust pebermyntestang
Chokolade ganache
- 300 g chokolade
- 1,5 dl piskefløde
Instruktioner
Vaniljekransebund
- Knus vaniljekransene i hånden eller med en food processer
- Smelt smøret
- Bland smøret i vaniljekransene, det skal gerne være en fedtet masse
- Hæld massen i en springform med bagepapir i bunden, og mas det ud så bunden hænger sammen
- Sæt bunden på køl
Pebermynte ostemasse
- Bland flødeost og sukker kort
- Sæt husblassen i blød i koldt vand
- Varm den mindre del af piskefløden og pebermynte ekstrakt op til lidt under kogepunkt
- Tag fløden af varmen og lad den køle en smule af
- Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde
- Pisk den større mænge af fløde, så den kan holde formen uden at være pisket så meget som man normalt ville (den skal holde formen, men samtidig være flydende)
- Bland den varme fløde i flødeosten over flere omgange, så det ikke går hen og skiller
- Vend piskefløde og knust pebermyntestang i ostemassen over 3 omgange for ikke at slå luften ud af massen.
- Hæld det over den afkølede bund, og sæt det på køl i min 3-4 timer eller på frys i min 1 time
Chokolade ganache
- Varm fløden op til lidt under kogepunkt
- Hak chokoladen fint, for at den smelter lettere
- Hæld den varme fløde over chokoladen og lad det stå i 1 min, før massen røres ensartet
- Hæld chokolade ganachen over den afkølede og satte kage, før det helt ud til kanten og evt. ud over for en sej dryp effect.