Her er en how to på fyldt chokolade med saltlakrids. En stor julefavorit i min familie, så helt klart en anbefaling fra mig og min families side.
Hvis du har mod på det kan du hæve niveauet ved at lave din egen kogte karamel istedet for den rette løsning med dulche de leche som var den variant jeg brugte.
Personer: omkring 10 afhængig af størrelsen
Tilberedningstid: 1,5 time
Sværhedsgrad: mellem
Ingredienser
Chokolade
- 200 g chokolade
- 50 g kakaosmør
Saltlakridsfyld
- 200 g kondenseret mælk
- 15 g salmiakpulver
- 5 g lakridspulver
Instruktioner
Saltlakridsfyld
- Kog den kondenseret mælk op i omkring 1 time, til den har farve som karamel.
- Tilføj salmiak og lakridspulver efter smag.
Temperering af chokolade
- Hak chokoladen i mindre stykker
- Smelt chokoladen og kakaosmøret i microovnen i 30 sek
- Rør i chokoladen og varm den i 30 sek af gangen til den begynder at smelte, varm det derefter i hhv. 20 og 10 sek. til chokoladen når en optimal temperatur mellem 31 og 32 grader, her er det vigtigt at den ikke overstiger 34 grader. Hvis det sker kan chokoladen ikke bruges til temperering, men den kan sagtens bruges i andre desserter
- Fyld chokoladen i den ønskede form og vend den resterende chokolade ud, så der kun er en tynd skal tilbage af chokolade.
- Lad chokoladen side nogle minutter til skallen har sat sig.
- Fyld chokoladerne med saltlakridsfyldet.
- Luk chokoladerne med den resterende chokolade (hvis chokoladen er blevet for kold kan den sagtens varmes op til de 31-32 grader igen). Brug en spatel til at skrabe den resterende chokolade.
- Sæt chokoladerne til side nogle minutter til chokoladen har sat sig helt.
- Prøv derefter at vende eller slå chokoladerne ud af formen, hvis der er anvendt en hård chokoladeform kan det godt være lidt besværligt. Hvis chokoladerne ikke vil ud kan det hjælpe at sætte dem på køl ultrakort for at chokoladen kan trække sig sammen og chokoladerne slipper formen.