12 December og brunkager, hvilket betyder at der kun er 12 dage til jul. Til at fejre det kommer en opskrift på min absolut ynglingssmåkage brunkager. Blandingen af farin, smør, mørk sirup og julekrydderier træder tydeligt igennem og smager så himmelsk, at du ikke kan nøjes med at lave en enkelt portion. Brunkager er min personlige favorit julesmåkage, og en min familie også deler glæden for. Men for mig er det vigtigt at de bliver skåret i tynde skiver for at de opnår den lækker sprødhed som man kender det fra bagerens.
Antal: 100
Sværhedsgrad: mellem
Ingredienser
- 600 g hvedemel
- 250 g brun farin
- 250 g smør
- 125 g mærk sirup
- 1 tsk kanel
- 1 tsk natron
- lidt vand
Instruktioner
- Smelt farin, smør, sirup over svag varme, det er vigtigt at det ikke koger, hvis brunkagemassen bliver for varm kan man risikere at dejen skiller når den skal skæres.
- Tilsæt kanel og rør til kanelen er opløst i den varme blanding
- Opløs natron i lidt vand og tilføj det til den varme masse
- Tag brunkagemassen af varmen og hæld det i en kold skål
- Sørg for at dejen er kølet af til stuetemperatur, tilsæt hvedemel og rør til dejen er ensartet
- Del dejen i 4 ruller og sæt dem på køl natten over, dette gør det lettere at skære dejen ud
- Skær dem i ent tykkelse på 0,2-0,3 cm, de kan skæres tykkere men de bliver sprødere hvis de er tynde.
- Bag dem i en 180 grader varm ovn i omkring 10 min.
Opbevaring: brunkagerne kan holde sig i 2 måneder i en lufttæt beholder eller i 4 måneder på frys inden brunkagerne er bagt.