Her er endnu en juleklassiker bismarck bolsjer, det er samme grundopskrift som til jule eller pebermyntestokke. De er bare lettere at lave da det ikke kræver at man former dem efter stokke super hurtigt. De har dog stadig den samme julesmag og skal nok hjælpe julestemningen på vej hvis den ikke allerede er der.

Det eneste minus ved bismarck bolsjer og andre er dog at det er vigtigt at have det helt rette udstyr. Det består af silkonemåtte, handsker (vigtigt for at man ikke brænder hænderne, jeg har prøvet uden og det er ikke sjovt) og 2 skrabere. Samt at man har smag og farve som arbejder godt sammen med en bolsjemasse.

Personer: 500 g bolsjer

Tilbedredningstid: 30 min kogetid + 15 min arbejdstid

Sværhedsgrad: Mellem


Ingredienser

  • 400 g sukker
  • 150 g spraytørret glukose eller druesukker
  • 1 dl vand
  • 1 ml pebermynteekstrakt
  • Nogle dråber rød farve
  • Nogle dråber hvid farve

Instruktioner

  • Smør væv, skraber og saks ind i olie. Tænd ovnen på 100 grader og smør en bradepande ind i olie.
  • Sukker, druesukker og vand blandes hurtigt i en gryde (ikke aluminium). Må ikke røres i under kogningen.
  • Gryden sættes på et blus på fuld varme. Sluk for pladen når blandingen når 158 grader, men tag først fryden væk fra blusset når massen når 160 grader.
  • Når massen ikke bobler mere hældes den ud på vævet.
  • Ælt blandingen til de er kølet mere at og kan holde formen selv. Tilsæt smag.
  • Del massen i to og sæt den ene ind i den varme ovn.
  • Ælt den halve bolsjemasse og tilsæt rød farve
  • Tag bolsjemassen fra ovnen og og sæt nu den røde ind i ovnen.
  • Ælt bolsjemassen og tilsæt den hvide farve
  • Tag den røde masse ud af ovnen
  • Rul den hvide og røde masse ud, så de ca. er lige store.
  • Twist de to farver sammen, herefter kan du enten vælge at lave dem til stokke eller bolsjer.