Teboller er en stor klassiker, men de bliver tit glemt i hverdagen. Dels fordi nogen syntes at det er en kedelig bolle, men hvis der er masser af kardemomme eller chokolade i tebollerne kan de have så meget karakter. Her har jeg sammensat en helt fantastisk opskrift på teboller som er virkelig luftige, og som faktisk ikke er kedelige dagen efter.
Antal: 12 boller
Tilberedningstid: 2 timer
Sværhedsgrad: mellem
Ingredienser
Vanilje bunde
- 5 dl mælk
- 50 g gær
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk kardemomme
- 800 g mel
Pensling
- 1 æg
- 2 spsk mælk
Instruktioner
- Varm mælken kort, så den er stuetemperatur.
- Smuldr gæren sammen med mælken og lad det opløses.
- Rør lidt over halvdelen af melet sammen med mælkeblandingen, til det er en ensartet masse.
- Tilføj sukker, salt og kardemomme i dejen.
- Smelt smøret så det ikke er køleskabskoldt.
- Rør skiftevis smør og resten af melet ned i dejen.
- Alt melet skal ikke nødvendigvis bruges, så det er en god ide at holde lidt tilbage.
- Lad bollerne hæve i 1 time til dejen er vokset til dobbeltstørrelse.
- Del dejen i 12 lige store dele, mine teboller endte med at veje 125 gram hver.
- Form bollerne runde og gør det bedste for at spænde bollerne op. Dette giver de mest ensartet boller.
- Lig bollerne på en bradepande og lad dem efterhæve i 30 min.
- Pensl bollerne med en blanding af mælk og æggeblomme.
- Jeg sørger for at pensle hele overfladen på bollerne, da dette giver et flottere udsende.
- Bag bollerne i en 190 grader varm ovn i 15-20 min, de skal være let gyldne.
- Lad tebollerne køle lidt af inden de spises.
Opbevaring
Tebollerne kan opbevares i en lufttæt beholder eller i en lukket frysepose. Selv 1-2 dage efter er tebollerne stadig lækre luftige. Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det kan de sikkert sagtens.