Fastelavn den danske tradition, som får os til at spise massevis af fastelavnsboller. Folk har hver deres tradition for hvad en “rigtig” fastelavnsbolle er. Denne er en fastelavnsbolle bestående af vandbakkelse med jordbær puré og konditorcreme, bestående af vaniljecreme og pisket fløde. Relativ hurtig og mega lækker fastelavnsbolle med jordbær og konditorcreme.

Personer: 8 stk

Tilberedningstid: 1,5 time

Sværhedsgrad: mellem


Ingredienser

Vandbakkelse

  • 100g smør
  • 100g hvedemel
  • 4 tsk sukker
  • 2 dl vand
  • 2 æg
  • 1 knps salt

Konditorcreme

  • 1/2 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepaste
  • 2,5 dl sødmælk
  • 50g sukker
  • 25g majsstivelse
  • 3 æggeblommer
  • 2 dl piskefløde

Samling

  • 200 g friske eller frosne jordbær
  • Evt. lidt flormelis eller frysetørret jordbær

Instruktioner

Vandbakkelse

  • Forvarm ovnen til 200 grader
  • Kog smør og vand op.
  • Tilsæt melet og sikker under konstant omrøring, bliv ved med at røre til dejen slipper kanten af gryden.
  • Sæt dejen til side i ca. 15 til den er stuetemperatur
  • Tilsæt æggene 1 af gangen til dejen er glat, og fast nok til at sprøjte. hverken for flydende eller for fast, den skal gerne holde formen.
  • Kom dejen i en sprøjtepose en men rund tylle, og sprøjt 8 ens boller.
  • Bag dem i ovnen i 30 min, alt efter størrelsen. Det er vigtigt at ovnen ikke bliver åbnet undervejs, da de så flyder sammen. Giv dem derfor gerne et par min mere for at være sikker på at de er færdigbagt.
  • Lad vandbakkelserne køle af inden de bliver fyldt.

Konditorcreme

  • Kog mælk og vanilje op i en gryde
  • Pisk i mens æggeblommerne sukker og majsstivelse hvidt og luftigt
  • Tag mælkeblandingen af varmen og hæld den ned til æggeblommerne mens der piskes.
  • Hæld straks cremen over på komfuret igen og kog cremet op i et par min til den tykner.
  • Når cremen har kogt i 1-2 min og er blevet mere fast tages den gennem en si for at få eventuelle klumper ud.
  • Den sættes derefter til side med film over for at køle. Filmen sørger for at cremen ikke danner hinde.
  • Når vaniljecremen er helt kold, kan fløden piskes. Fløden må gerne piskes lidt stiv så den kan sprøjtes.
  • Vend forsigtigt fløden og vaniljecremen sammen.

Samling

  • Blend jordbærene sammen til en fin puré.
  • Kom konditorcremen i en sprøjtepose men en stjernetyl.
  • Flæk vandbakkelserne enten på midten eller tættere på toppen.
  • Fyld først en til to tsk jordbær puré i bunden af vandbakkelsen.
  • Sprøjt derefter et tykt lag konditorcreme i vandbakkelsen og rundt i kanten.
  • Sæt låget på vandbakkelsen og pynt evt med lidt flormelis eller frysetørret bær.