Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Derfor starter jeg her sommersæsonen igang, med 3 forskellige opskrifter på iskaffe. Det består af affogato iskaffe, som nærmere er en isdessert med espressoshot i. En almindelig iskaffe, som kendt fra caférne, med espressoshot, mælk, isterninger samt evt. sirup. Sidst men ikke mindst er der coronaepidemiens dalgona iskaffe. En iskaffe bestående af kaffeskum og mælk. Alle tre iskaffer er meget simple og nemme. Nok forskellige iskaffer, til det rammer hver smag. Min personlige favorit står mellem den almindelige iskaffe og affogato iskaffen. Hvor den almindelige er god i hverdagen, er affogato til de mere festlige tidspunkter. Dalgona kan også sit helt eget, da den er brygget på instant kaffe istedet for espresso. Her er altså min opskrift på 3 forskellige iskaffe.
Antal: 2 kopper af hver slags
Tilbedredningstid: maks 15 minutter pr. stk
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Affogato
- 2 kugler vaniljeis
- 2 espressoshots
Almindelig iskaffe
- 2 espressoshots
- 1 glas isterninger
- 2-3 dl mælk
- evt sirup
Dalgona
- 2 tsk instant kaffe
- 2 tsk sukker
- 4 tsk kogende vand
- 3 dl mælk
Instruktioner
Affogato
- Placer isen i et stort glas og lav imens espressoen.
- Mens isen er kold og kaffen er varm, hældes den varme espresso over isen. Desserten/ iskaffen er bedst med det samme.
Almindelig iskaffe
- Lav espressoen, for at få den bedste smag hældes siruppen heri hvis det ønskes.
- Fyld et glas halvt op med isterninger, hæld mælken over isterningerne.
- Når espressoen er klar hældes den over mælken og isterningerne.
Dalgona
- Kog vandet
- Hæld instantkaffe og sukker ned i en kop, hvor det kan piskes luftigt.
- Hæld en lille smule vand over sukkeret og kaffen. Pisk dette i 2-3 minutter til det er en luftig masse, hvis det er nødvendigt kan mere kogende vand tilføjes.
- Mælken hældes i glas, hvor dalgona skummet placeres ovenpå.
Alle tre iskaffer skal gerne drikkes med det samme, eller bliver de kedelige