Første gang jeg smagt en toscatærte var i forbindelse med mit arbejde i et bageri. Jeg var helt vild med tærten og besluttede mig for at prøve det hjemmefra. Det blev så i dag hvor jeg ville give toscatærte et forsøg, det tror jeg min familie var rimelig tilfreds med 🙂
Antal: 1 springform
Tilberedningstid: 3 timer
Sværhedsgrad: middel
Ingredienser
Mørdejsbund
- 350 g hvedemel
- 100 g flormelis
- 200 g smør
- 1 æg
- 0,5 tsk salt
Mazarinmasse
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 150 g marcipan
- 1 spsk maizena
- 2 æg
Nøddekaramel
- 140 g sukker
- 140 g smør
- 40 g mørk sirup
- 200 g nødder
- 1 tsk havsalt
Instruktioner
Mørdejsbund
- Bland mel, flormelis og salt sammen
- Smuldr smør i de tørre ingredienser
- Ælt ægget i blandingen, det skal kun æltes sammen til dejen hænger sammen
- Sæt dejen på køl i 30-60 min
- Rul den kolde dej ud på bordet, så den er så tynd som muligt
- Rul dejen om kagerulle, dette gør det lettere at transpotere den udrullede dej over til tærteformen
- Fordel dejen i tærteformen og sørg for at løfte siderne inden dejen presses ind i siden.
- Skær kanten til på toppen af tærteformen
- Prik huller i bunden af tærten og blind bag tærten i 10 min i en 180 grader varm ovn
Mazarinmasse
- Pisk sukker, smør og marcipan luftigt
- Tilsæt et æg af gangen og pisk imellem
- Når alle æggene er pisket i og massen er dejlig luftig, sies og vendes maizenaen i
- Fordel mazarinmassen i en sprøjtepose og sprøjt den ned i tærteformen
- Bag tærten igen i en 180 grader varm ovn i 10 min til mazarinmassen er blevet gyldenbrun og let fast
Nøddekaramel
- Smelt sukker, smør, sirup og havsalt
- Det skal gerne koge op så det skrifter til en gyldenbrun farve
- Når karamellen har den ønskede farve tages den af varmen og nødderne tilsættes
- Nøddekaramellen fordeles over tærten
- Tærten kan bages i 3-5 min minutter for at få en mere størknet karamel.
- Toscatærten kan nydes på dagen, men den er endnu bedre dagen efter