Hvem kender ikke de klasseske romkugler man kan købe i bageren. Dette er en luksusudgave af de elskede romkugler. De er rullet i tempereret chokolade og kokos som giver den sprødhed og en mere intens chokolade smag. Ud over hvor lette der er at lave, så er der endeløse muligheder for hvilke kagerester man benytter sig af til romkuglerne. Man kan derfor selv eksperimentere med hvordan man selv foretrækker sine romkugler, om det er bedst med romessens eller ægte rom er jo en smagssans.
Antal: 36 stk
Tilbedredningstid: 2 time
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Romkugler
- 800 g kagerester
- 2 spsk kakao
- 2 spsk mørk rom
- 3 spsk marmelade
- 100 g smeltet chokolade
Pynt
- 100 g kokos eller andet krymmel
- 100 g chokolade
Instruktioner
Romkuglemasse
- Mos kageresterne sammen til det ligner brødkrummer
- Bland de resterende ingredienser sammen med kageresterne (kakao, rom, marmelade, smeltet chokolade)
- Massen skal gerne være sammenhængende men ikke for våd
- Stil romkuglemassen til køl i 30 min
- Rul romkuglerne og stil dem til side
Pynt
- Smelt den sidste chokolade, chokoladen er mere synlig hvis den tempereres
- Rul romkuglerne i en smule chokolade, jeg ruller dem i hånden og sørger for at de kun lige er dækket af chokolade
- Rul dem derefter i kokos eller krymmel, inden chokoladen tørrer. Det er en god ide at være to så den ene kan rulle i chokolade og den anden kan rulle i krymmel.
- Stil romkuglerne på køl i min 30 min.
- Derefter kan de anbefales at de står på køl, det er ikke nødvendigt men hvis der er lidt varmt risikere man at chokoladen smelter.

Opbevaring: romkuglerne kan holde sig på køl i op til 2 måneder, og i stuetemperatur i op til en uge. På frost kan de holde sig endnu længrere tid, de kan log lække lidt vand når de tør. Så hvis de skal fryses kan de være en ide at fryse den uden chokolade og krymmel.