Hvorfor ikke starte det nye år med et overflødighedshorn. Det er seriøst den bedste måde at komme ind i et nyt år.

Det er selvfølgelig lidt sværere end hvis du køber en færdiglavet kransekage, men når du står tilbage med det færdige resultat, så har det helt sikkert været det hele værd.

Siden jeg begyndte at bage meget har det været en tradition for mig at jeg skulle lave en form for kransekage til nytårsaften. Så dette år besluttede jeg for at jeg ville udfordre mig lidt og prøvede kræfter med et overflødighedshorn.

Antal personer: 10

Tilbedredningstid: 60 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Kransekagemasse

Glasur

Chokoladesnirkler


Instruktioner

Kransekagemasse

  1. Rør flormelis og æggehvider sammen.
  2. Ælt sukker-hviden ind i marcipanen lidt af gangen, til massen er ensartet.
  3. Kom den færdige kransekagemasse i køleskabet gerne til næste dag, eller bare til den er iskold.
  4. Luk enderne sammen og lig dem på en bageplade og bag dem i en 190 grader varm ovn i 10-15 min. Lad dem køle af.

Glasur

  1. Sigt flormelisen ned i en skål og tilsæt æggehviderne lidt af gangen mens du pisker, til glasuren er hvid og luftig. Den er færdig når den ikke flyder sammen når du ikke pisker.
  2. Kom glasuren ned i et kornet og luk det sammen. Sprøjt glasuren på de afkølede kransekage ring, og lad glasuren tører ved stuetemperatur.

Chokoladesnirkler

  1. Temperer chokoladen.
  2. Tegns snirkler med en tusch eller print en skabelon.
  3. Hæld chokoladen i et nyt kornet. Læg et stykke bagepapir oven på tegningen af snirklerne. Sprøjt snirklerne med chokoladen, og lav hellere mange.
  4. Lad dem køle af. Pensel dem med guldstøv. Gem chokoladen så der også er noget til samlingen.

Samling

  1. Sæt de 9 ringe på hoved på et rent viskestykke. Kom den tempererede chokolade i et kornet og sprøjt en 3 mm bred streg rundt på bunden af ring 8.
  2. Placer den forsigtigt oven på ring 9, så de har bund mod bund. Sprøjt en 3 mm streg rundt på ring 7 og placer den forsigtigt oven på ring 8, men her er det bunden, der står på toppen af ringen under.
  3. Fortsæt processen med restren af ringende. Vær opmærksom på, at den laveste ende af hver ring skal være præcis uden for hinanden, så hornet får sin facon.
  4. Efter toppen er kommet på skal hornet limes på foden, det er vigtigt at hornet har en naturlig balance på foden, så det ikke vælter. Pynt hornet fint ved at “lime” de fine chokoladesnirkler på.