Her er en rigtig sommerlig opskrift på limemousse med passiongele og nøddebund, som helt klar er et forsøg værd på de varme sommerdage.

Antal: 6 desserter

Tilberedningstid: 3 timer samlet (fordelt over flere tidspunkter) + ekstra tid til frys

Sværhedsgrad: mellem


Ingredienser

Nøddebund

  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 50 g æggehvide
  • 25 g sukker
  • 1 spsk majsstivelse

Passiongele

  • 3 passionsfrugter
  • 50 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 blade husblas

Limemousse

  • 2 lime saft
  • 200 g philadelphia
  • 1 spsk rosmarin
  • 100 g sukker
  • 2 blade husblas
  • 1 dl fløde

Instruktioner

Nøddebund

  • Blend nødderne sammen til de er let grove
  • Pisk imens æggehviderne stive sammen med sukkeret
  • Vend det hele sammen
  • Spred det ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i 10-15 min
  • Stil nøddebundene ud i passende størrelse, inden de bliver sat til afkøling

Passionsgele

  • Sæt husblassen i blød
  • Varm saften af passionsfrugterne, sukker og vand op til det er en koncentreret masse
  • Lad passionsaften køle lidt af til det er stuetemperatur
  • Vrid husblassen og smelt bladene et af gangen i passionssaften
  • Hæld passiongelén i nogle små halvkugleforme
  • Sæt passiongelén på køl i min 5 timer, men gerne et døgn.

Limemousse

  • Sæt husblassen i blød
  • Varm lime og rosmarin op til det er under kogepunkt
  • Pisk philadelphia og sukker sammen til det er luftigt
  • Pisk i en anden skål fløden til den er let stiv
  • Vrid husblassen fri for vand, og smelt det i limesaften, her er det vigtigt at limesaften ikke er meget varmere end kropstemperatur
  • Bland limesaften med husblas sammen med en lille smule af fløden
  • Vend forsigtigt fløde, limesaft og philadelphia sammen til det er en ensartet masse

Samling

  • Fyld formen lidt over halvvejs op med limemoussen
  • Befri passiongelén fra formen og placer den i midten af limemoussen
  • Hæld limemousse næsten til toppen, der skal kun være plads til en bund
  • Placer en bund i enden af hver mousse, og sæt det på frys i min 5 timer, men helst natten over
  • Når moussen er helt frossen helt kan den befries fra formen. Det er en god ide at opbevare moussen på køl, nogle timer inden den skal serveres så den ikke er helt frossen

Opbevaring: Limemousse med passiongele og nøddebund kan holde i optil 1 måned på frys.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *