Citronfromage er en gammel og kendt dessert. Den er frisk i smagen og passer til rigtig mange lejligheder.
Denne opskrift er nem at følge, bruger kun klassiske ingredienser og hele tilberedningen tager kun 30 minutter
Antal personer: 4
Tilbedredningstid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Citronfromagen
- 4 blade husblas
- 3 æg pasturiseret
- 100 g sukker
- 2 citronskal
- 1 citronsaft
- 0,25 dl piskefløde
Pynt
- 0,25 dl piskefløde
- 1 citronskal
Instruktioner
Citronfromage
- Udblød husblassen i koldt vand, og pisk imens sukker og æg lyst og luftigt.
- Kom den op blødte husblas i en gryde og smelt den med hveden der hænger ved(vrid dem ikke bare lad dem dryppe af).
- Hæld citronsaft og skal ned til den smeltede husblas, under omrøring.
- Rør den smeltede husblas og citronsaft i æggemassen.
- Pisk halvdelen af piskefløden til flødeskum og vend det i massen.
- Fordel citronfromagen i potionanrettede glas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer men gerne natten over.
Pynt
- Pisk den sidste halve del af piskefløden til flødeskum, og sprøjt efter eget valg.
- Riv skallen af citronen og drys det oven på flødeskummet. Pynt først lige før servering.