Citronfromage er en gammel og kendt dessert. Den er frisk i smagen og passer til rigtig mange lejligheder.

Denne opskrift er nem at følge, bruger kun klassiske ingredienser og hele tilberedningen tager kun 30  minutter

Antal personer: 4

Tilbedredningstid: 30 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Citronfromagen

  • 4 blade husblas
  • 3 æg pasturiseret
  • 100 g sukker
  • 2 citronskal
  • 1 citronsaft
  • 0,25 dl piskefløde

Pynt

  • 0,25 dl piskefløde
  • 1 citronskal

Instruktioner

Citronfromage

  1. Udblød husblassen i koldt vand, og pisk imens sukker og æg lyst og luftigt.
  2. Kom den op blødte husblas i en gryde og smelt den med hveden der hænger ved(vrid dem ikke bare lad dem dryppe af).
  3. Hæld citronsaft og skal ned til den smeltede husblas, under omrøring.
  4. Rør den smeltede husblas og citronsaft i æggemassen.
  5. Pisk halvdelen af piskefløden til flødeskum og vend det i massen.
  6. Fordel citronfromagen i potionanrettede glas, og sæt dem på køl i mindst 3 timer men gerne natten over.

Pynt

  1. Pisk den sidste halve del af piskefløden til flødeskum, og sprøjt efter eget valg.
  2. Riv skallen af citronen og drys det oven på flødeskummet. Pynt først lige før servering.