Har endelig fået lavet en opskrift på kanelsnegle efter et ønske fra min far.
Jeg lavede den så på en anden måde da jeg havde læst at man kunne undgå den tørre og kedelige kant hvis man bagte den i en springform. det valgte jeg så at prøve i denne opskrift og jeg er rigtig tilfreds med resultatet.
Da de efter min mening helt klart blev bedre af at blive bagt i en springform. Så jeg kan helt klart anbefale at prøve denne opskrift.
Antal: 10 stk
Tilbedredningstid: 60 minutter
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Bolledejen
- 250 g smør Stuetemperatur
- 400 g hvedemel
- 2 tsk kardemomme
- 75 g sukker
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg Stuetemperatur
Remonce
- 200 g sukker
- 250 g smør Stuetemperatur
- 4 spsk kanel
- 350 g blommer uden sten
Instruktioner
Bolledej
- Smuldr smør i melet, ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre det med fingrene.
- Tilsæt kardemomme og sukker.
- Lun mælken til den er lillefinger varm, og rør gæren ud i den.
- Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt til en glat og lækker dej.
- Lad dejen hæve tildækket på køkken bordet i 30 min.
Remonce
- Pisk æg, sukker og kanel luftigt med en el-pisker. Skær blommerne ud i skiver.
- Fordel blommerne ligeligt på mørdejsbunden
Samling og bagning
- Rul dejen ud til en stor firkant.
- Fordel remoncen jævnt ud over hele bolledejen.
- Rul dejen tæt og skær kanelsneglene ud i en tykkelse på 3-4 cm.
- Bag dem i 180 grader i ca. 20 min.