Dette er en helt klassisk opskrift på gulerodskage. Den er dejlig luftig og er toppet med en fløjlsblød creamcheese topping. Den er helt perfekt til påske som jo snart står for døren, da gulerodsdelen i kagen minder folk om påskeharen. Så imponer dine gæster med en fantastisk hjemmelavet gulerodskage.
Det indeholder en fin mængde gulerod, som hverken er for meget eller for lidt. Jeg vil mene at der præcist er nok til at gulerod elskere vil kunne finde grønsagen i kagen. Men også lidt nok til at den del af befolkningen som måske ikke kan lide gulerod vil kunne lide denne kage.
Som så mange andre tørkager, skal der ikke det helt store redskabsskab til. Kagen kan laves hvis man har ovn, en for at bage kagen i, skål og ske. Det kræver heller ikke de helt store bagefærdigheder, det eneste opskriften på gulerodskage kræver er at man kan følge en opskrift.
Personer: 6 (springform Ø 26 cm)
Tilberedningstid: 1 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Gulerodskage
- 250 g brun farin
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 200 g hvedemel
- 0,5 dl smagsneutral olie
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 300 g revet gulerod
Flødeost topping
- 300 g flødeost
- 75 g flormelis
Instruktioner
Gulerodskage
- Pisk æg, olie og brun farin til det er luftigt.
- Bland mel, bagepulver, natron, kardemomme og kanel i en anden skål
- Vend de tørre ingredienser i æggeblandingen (sørg for at luften ikke bliver slået ud)
- Vend revet gulerod i kageblandingen
- Fordel det i en smurt springform (omkring 28 cm) eller bradepande
- Bag kagen i en 170 grader forvarmet ovn i 30-35 min
- Lad kagen køle helt af før toppingen fordeles på toppen af kagen
Flødeost topping
- Rør flødeost og flormelis sammen.
- Det kan enten smøres på kagen eller sprøjtes i en sprøjtepose, alt efter hvordan kagen ønskes.