For at kunne lave fastelavnsboller og mange andre gode kager har man brug for en god opskrift på kagecreme.
Her er en nem og lækker opskrift som jeg bruger hele tiden.
Tip: for at lave den også kendte konditorcreme, blander du bare din kagecreme op med flødeskum. Brug derefter konditorcremen sammen med bær mellem lagkagebunde for en klassisk lagkage.
Mængde: 200 gram
Tilbedredningstid: 20 minutter
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
- 1 vaniljestang
- 1,25 dl sødmælk
- 1,5 æggeblomme
- 40 g sukker
- 10 g majsstivelse
Instruktioner
- Flæk vaniliestangen på midten og skrab kornene ud.
- Bring mælken i kog sammen med vanilje kornene og stangen.
- Pisk æggeblommer og sukker til blandingen er hvid og luftig.
- Bland majsstivelse ind i blandingen.
- Hæld den kogende mælkeblanding i under piskning.
- Hæld hele massen tilbage i en gryde over varme.
- Lad massen koge i ca. 1 min under kraftig piskning.
- Hæld cremen gennem en sigte og over i en skål.
- Dæk overfladen med film og lad den køle af indtil brug.