De her lakrids menthol bolsjer er virkelig gode og ikke vildt svære at lave.
Du behøver heller ikke købe et kæmpe udvalg af ingredienser – du kan finde alt i en Panduro eller lignende butik. Det kan anbefales at have bolchevæv (et ikke klæbende underlag hvor du kan arbejde med den varme bolchemasse), en skraber til at hjælpe med at ælte bolchemassen og en saks til at klippe bolchemassen op i mindre stykker.
Fra start til færdige bolsjer tager det cirka 30 minutter.
Mængde: 500 gram
Tilbedredningstid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
- 4 dl sukker
- 1 ½ dl druesukker
- 1 dl vand
- 2 ½ ml lakridssmag
- 2 ml mentholsmag
- 2 tsk salmiak pulver
- 1 ml sort farve
Instruktioner
- Smør væv, skraber og saks ind i olie.
- Sukker, druesukker og vand blandes hurtigt i en gryde (ikke aluminium). Må ikke røres i under kogningen.
- Gryden sættes på et blus på fuld varme. Sluk for pladen når blandingen når 158 grader, men tag først fryden væk fra blusset når massen når 160 grader.
- Når massen ikke bobler mere hældes den ud på vævet.
- Tilsæt lakrids smag, salmiak og sort farve til massen. ælt massen godt sammen til den er ensartet.
- Tilsæt mentol smag til massen når den er ca. 45 grader, og ælt det godt sammen.
- Tag Lakrids delen og del den op i 4 stykker som skal rulles ud på 3 cm tykkelse.
- Klip dem ud til bolsjer på den ønskede størrelse.