Jeg elsker når vi om sommeren kan købe hindbær. Noget jeg aldrig har prøvet før det er at lave hindbærtærte. Det måtte derfor prøves denne sommer, det blev dog en lidt anderledes version. Da den er bagt som en normal mørdejstærte, men med en flydende dej. Den får derfor en let sej dej, som går godt i spil med den lækre hindbærmarmelade. Det er alt sammen med til at give en hindbærtærte et andet niveau.
Tærten kan også sagtens laves bare med andre bær end hindbær, der skal den laves på præcis samme måde, hvor hindbær marmelade og de friske hindbær til sidst kan skiftes ud med en anden type bær.
Antal: 1 tærteform
Tilberedningstid: 1,5 time
Sværhedsgrad: mellem
Ingredienser
Tærtedej
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 250 g sukker
- 0,5 tsk salt
Fyld
- 200 g marmelade
- 250 g friske hindbær
Instruktioner
- Pisk æg og sukker sammen til det er lyst og luftigt
- Vend forsigtigt hvedemel og salt i dejen
- Smør en tærteform og fordel dejen deri, det er en mere flydende dej end hvis det havde været en mørdej
- Bag tærten i en 200 grader varm ovn i 25-30 minutter.
- Gør imens resten af fyldet klar

Fyld
- Smør tærten med marmeladen, det gør ikke noget hvis tærten stadig er varm
- Pynt tærten med friske hindbær efter ønske, her kan børn evt finde deres kreative side frem
- Lad kagen køle helt af før den bliver serveret, det kan anbefales at spise den med is, flødeskum eller creme fraiche.
Opbevaring: hindbærtærten kan opbevares på køl i op til 1 uge, men den er bedst på dagen eller dagen efter. Den klarer ikke så godt en tur i fryseren så det anbefaler jeg ikke.