Størstedelen af befolkningen er vilde med de røde bær som vi kender som hindbær og jordbær. Denne herlighed af en dessert hylder den som elsker de røde bær fyldt med sød smag. Denne dessert bestående af hindbærmousse med vaniljebund er en herlighed for øjet og for smagssanserne. Det kan anbefales at pynte den med let salte rugbrødschips, for at give en kontrast til den naturlige sødme.

Antal: 6 desserter

Tilberedningstid: 30 min

Sværhedsgrad: mellem – svær (desserten kan godt virke svær hvis man ikke er blevet ven med husblas)


Ingredienser

Vanilje bunde

  • 1 æg
  • 45 g sukker
  • 50 g mel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk vaniljesukker

Hindbær mousse

  • 250 g hindbær
  • 50 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 3 dl fløde
  • 0.5 dl vand

Pynt

  • Ristet rugbrødskrummer
  • Hakket hasselnødder
  • Lakridskrymmel

Instruktioner

  • Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål.
  • Sigt de tørre ingredienser ned til æggemassen og vend det forsigtigt sammen.
  • Smør en 35*35 bradepande.
  • Fordel dejen i bradepanden, sørg for at det er fordelt i et tyndt lag da den hæver i ovnen.
  • Bag bundende i en 200 grader varm ovn i 10-12 min, eller til toppen en gylden.
  • Lad bundene køle helt af.
  • Find en udstikker som er lidt mindre end formene (omkring 2 cm på hver side).
  • Udstik formene og sæt den til side mens moussen laves.

Hindbær mousse

  • Varm hindbær, sukker og vand op på et komfur på mellem varme. Jeg plejer at bruge frosne bær, der tager det 10 min ekstra.
  • Sæt husblas i blød i lidt vand.
  • Pisk fløden til den former bløde toppe.
  • Når hindbærene er blevet flydende og koncentreret (jeg sørger for at det meste af vandet er kogt væk), tages de væk fra varmen og køles ned.
  • Mærk undervejs hvor varm hindbær massen er, da temperaturen er altafgørende når der arbejdes med husblas.
  • Når hindbærmassen er omkring stuetemperatur, vrides husblassen fri for vand.
  • Husblassen tilføjes til hindbærmassen et blad af gangen (dette er et vigtigt step for at husblassen smelter ordentligt).
  • Husblassen skulle gerne smelte nogle sekunder efter det er blevet tilføjet til hindbær massen.
  • Lad hindbærmassen køle af i yderligere 1 min, for at sikre at væsken ikke er for varm til fløden.
  • Bland en lille del flødeskum over i hindbærmassen og rør de to masser sammen, på dette punkt skal man ikke være særlig forsigtig.
  • Vend resten af hindbærmassen sammen med flødeskummet, jeg foretrækker at gøre det over 2-3 omgange men det kan sagtens gøres med det samme.

Samling + pynt

  • Placer en udstukket bund i midten af formen.
  • Hæld derefter 1/6 af hindbærmoussen ovenpå bunden og lad det flyde ud til kanten af formen.
  • Sæt mousserne på køl i et døgn, eller på frost i 4 timer.
  • Når mousserne har sat sig, kan desserten forsigtigt løsnes fra formen alt efter formen.
  • Pynt hindbærmoussen med lidt blandet mørkt pynt i den ene side af desserten.
  • Så er din dessert bestående af hindbærmousse med vaniljebund færdig.