En fastelavnsbolle er ikke bare en fastelavnsbolle! I denne opskrift lærer du at lave super lækre gammeldags fastelavnsbolle med creme og remonce.
Jeg advarer bare – når du først har smagt den bliver de “almindelige fastelavnsboller” aldrig det sammen igen.
For prøv at forstil dig at du tager det bedste fra kager og wienerbrød og kombinere det i en gammeldags fastelavnsbolle.
Antal: 12 stk
Tilbedredningstid: 30 minutter
Sværhedsgrad: Medium
Ingredienser
Bolledejen
- 300 g smør
- 500 g hvedemel
- 1 tsk kardemomme stødt
- 1 spsk lyst rørsukker
- 2½ dl mælk
- 40 g gær
- 2 æg
Fyld
- 200 g kagecreme http://www.ibella.dk/opskrifter/kagecreme/
- 100 g marcipan
- 60 g sukker
- 100 g smør blødt
- 50 g Nougat
Pynt
- 100 g mørk chokolade
Instruktioner
Bolledejen
- Smuldr smør i melet, ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre det med fingrene.
- Tilsæt kardemomme og sukker.
- Lun mælken til den er lillefinger varm, og rør gæren ud i den.
- Bland mælken i dejen sammen med æggende, og ælt til en glat og lækker dej.
- Lad dejen hæve tildækket på køkken bordet i 30 min.
Remonce
- Bland marcipan, sukker og smør sammen i en skål. Rør remoncen til den lige netop hænger sammen- overrør du den kan du risikere at den skiller.
- Stil skålen med remoncen til side.
Samling
- Rul dejen ud til en stor rektangel på ca. 45×30 cm, og skær den ud i 12 firkanter.
- Læg en skefuld creme på hver dejstykke, derefter en skefuld marcipanremonce og til sidst et lille stykke chokolade.
- Løft forsigtigt hvert stykke op i hånden, fold hjørnerne ind, og form til en bolle. Læg bollerne på en bageplademed bagepapir med samlingen nedad, og lad den efterhæve i 20 min.
- Bag dem ved 200 grader i ca. 15 min, til de er gyldne og gennembagte.
- Lad dem køle af i ca. 10 min, smelt imens chokoladen, og hæld det over fastelavnsbollerne.