Flødeboller er en rigtig dansk ting. Jeg tror faktisk ikke de findes i andre lande. Men folk undervurdere dem bare til tider. Det ville jeg mene, er fordi vi forbinder dem, med de billige man tog med i skole, når man havde fødselsdag. Istedet for at tænke på hvor fantastiske de kan være hvis man selv laver dem, eller køber nogle af de få der er af højere kvalitet.

Jeg har også selv i lang tid hold igen med at prøve krafter med flødeboller, da jeg har hørt fra mange at det skulle være et helved at stå med. Men da jeg først var kommet igang og viste hvad og hvordan eg skulle lave dem, var det overraskende let.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på at man skal noget hvis udstyr for at opnå et ordenligt resultat. Du skal bruge et termometer for at kunne måle temperaturen på sukker massen og for at kunne temperere chokoladen ordenligt. Så kan det også anbefales at have en røremaskine, det er ikke en nødvendighed som et termometer, men det kan anbefales da det gør piskningen af skummet noget lettere.

Antal: 30 små eller 15 store

Tilberedningstid: 30 min + 1 times afkøling

Sværhedsgrad: Mellem til svær


Ingredienser

Mørdejsbund

  • 1 æg
  • 120 g hvedemel
  • 85 g sukker
  • 80 g smør
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knps salt

Skum

  • 3 pasteuriseret æggehvider
  • 20 g sukker
  • 150 g glukose
  • 240 g sukker
  • 75 g vand
  • 1 tsk vaniljesukker

Chokoladeovertræk

  • 300 g mørk chokolade
  • 20 g kakao smør

Instruktioner

Mørdejsbund

  1. Smuldr smør og sukker sammen
  2. Tilsæt vaniljesukker og salt
  3. Tilsæt et æg og ælt dejen kort sammen til den er ensartet
  4. Sæt dejen på køl i 30 min
  5. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en tykkelse på 3-4mm
  6. Udstik dejen
  7. Bag flødebollebundene i en 190 grader varm ovn i 10-12 min. Jeg plejer at tage dem ud lige inden de begynder at tage farve
  8. Lad bundene køle af til stuetemperatur

Skum

  1. Varm 240 g sukker, glukose, vand og vaniljesukker op til 120 grader.
  2. Pisk imens resten af sukkeret sammen med æggehviderne.
  3. Hæld den varme blanding i æggemassen i en tynd med jævn stråle.
  4. Pisk det i 5-10 min. til det er luftigt.
  5. Lig skummet i en sprøjtepose, med en rund tyl.
  6. Sprøjt toppe på mørdejsbunden og sørg for hele tiden at have tyllen tæt ved bunden.
  7. Sæt bundene med skum på køl til chokoladen er tempereret.

Chokolade overtræk

  1. Varm chokoladen op til 31-32 grader.
  2. Hæld chokoladen op i et glas eller andet, hvor det er muligt at dyppe flødebollerne.
  3. Sæt dem til side til chokoladen er tør.
  4. Så har du lækre hjemme lavet flødeboller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *