De sidste par år er det blevet meget moderne at lave eller selv købe rå cookie dough som er lavet så det er sikkert at spise råt. Dette kræver at man laver en lidt anderledes cookie dej. Nogle af de vigtige elementer at kigge på er at man undlader at bruge rå æg, man kan istedet bruge pasteuriseret æg eller helt undlade at bruge i i ens cookie dough som er tilfældet i min opskrift. Derudover kan man også blive syg af at spise råt mel i stører mængder, som hvis man spiser meget rå dej. For at undgå dette kan man varme melet op i nogle minutter for at dræbe de værste bakterier.
Men hvilket barn har ikke slikket skålen ren for dej, efter mor eller far har været i køkkenet for at bage. Der kan man som forældre lave denne opskrift på spiselig cookie dough, give en smule dej til børnene som de kan spise. Hvis man så vil lave cookies kan man tilføje æg, bagepulver og natron for at opnå sprøde cookies oven i.
Antal: 2 personer
Tilbedredningstid: 15 min + 1 time på køl
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
- 75 g smør
- 100 g brun farin
- 30 g chokolade
- 60 g hvedemel
Instruktioner
- Varm hvedemelen i en 180 grader varm ovn i 5-10 min. Dette er vigtigt for at “fjerne” de rå stoffer i melet
- Lad melet køle helt af før det blandes
- Rør smør og brun farin sammen til det er luftigt
- Vend melet og chokoladen i smøret til det hele er samlet
- Lad gerne dejen så på køl i min 1 time for fremme smagene i dejen
Tip: rul evt. dejen til kugler og brug dem i is for en lækker cookie dough is. Du kan også trille dem til kugler og dyppe i chokolade for en lækker chokolade snack.