Sponsoreret indhold
Talkage har efterhånden været en meget populær kage. Jeg har derfor valgt at lave min egen udgave af kagen.
Min version af kagen består af først og fremmest af chokoladebunde og chokolade ganache som begge er lavet af kvalitets chokolade. Derudover en lækker forfriskende flødeoste creme som letter det lidt op fra chokoladen.
Jeg har lavet denne kage i samarbejde med Din Kageverden, som er en bageshop fyldt med spændende kageværktøj til diverse bage eventyr. I denne opskrift har jeg benyttet deres chokolade i høj kvalitet fra mærket Callebaut. Udover chokolade har de også krymmel, starter sæt og advanceret kageudstyr. Hvis du har lyst til at kigge lidt på deres udvalg af kageudstyr, kan du klikke her
Antal: 2 bogstaver omkring 20 personer
Tilberedningstid: 120 minutter
Sværhedsgrad: middel
Ingredienser
- 400 g smør
- 720 g sukker
- 4 tsk vaniljesukker
- 8 æg
- 1 kg Mel
- 4 tsk bagepulver
- 120 g kakao
- 200 g mørk chokolade (kan købes her)
Chokolade ganache
- 2,5 dl piskefløde
- 500 g lys chokolade (kan købes her)
Flødeoste creme
- 3 dl piskefløde
- 400 g flødeost
Instruktioner
Chokoladebunde
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Smelt smøret.
- Pisk sukker, vaniljesukker og den smeltede smør sammen.
- Pisk æggende i.
- Vend mel, bagepulver og kakao i.
- Vend hakkede chokolade i dejen.
- Beklæd formen med bagepapir.
- Bag den i ca. 20-25 min i en lille form.
- Lad kagen køle af til stuetemperatur.
- Når kagen er kølet af, kan den skæres ud i bogstaver/tal efter en skabelon. En skabelon kan findes mange steder ellers kan det printes ud på papir.
Chokolade ganache
- Varm fløden til den er lige under kogepunket.
- Lad chokoladen stå i en skål.
- Hæld den varme fløde over chokoladen, og lad det stå og smelte i et minuts tid.
- Rør chokoladen og fløden sammen, læg et lag film helt ned over ganachen, og sæt det på køl i min. 2 timer, men gerne natten over.
- Når chokoladen har stået på køl, piskes den op til det er en let og luftig chokolade creme.
Flødeoste creme
- Pisk piskefløden til den former bløde toppe. Den skal endelig ikke piskes for meget, da den ellers skiller ved sprøjtning.
- Vend piskefløden og flødeosten sammen lidt af gangen. Sørg for ikke at slå for meget luft ud undervejs.
- Sæt cremen på køl indtil den skal bruges.
Samling af kagen
- Start med at læg to af bundene på serveringsfadet.
- Sprøjt eller fordel flødeostecremen på bundens overflade.
- Placer derefter forsigtigt den øverste bund oven på flødeostecremen, det er mest optimalt, hvis den ligger lige med den nederste bund.
- Sprøjt chokolade ganachen på den øverste bund. Dette skal gerne være pænt, da det ikke kan skjules!