Sponsoreret indhold

Baggrunden for denne dessert sammensætning er lidt sjov. Den startede med at jeg en dag i supermarked, så et krydderi jeg aldrig før havde lagt mærke til. På hylden stod et glas med rosépeber. Det lød som et yderst spændende krydderi, men jeg havde ingen ide om hvad det kunne bruges til. I den efterfølgende tid søgte jeg efter opskrifter, og fandt ud af at der ikke var nogle hvor rosépeber blev brugt til desserter. Det har jeg selvfølgelig taget som en udfordring, og efter mange overvejelser fandt jeg frem til at det måske ville passe godt sammen med hvid chokolade, som normalt er virkelig sødt, men som også tit passer godt sammen med bær. På den måde fandt jeg frem til at jeg skulle lave en hvid chokolade mousse med rosepeber og jordbærkompot

Jeg blev nysgerrig og lavede lidt research omkring rosépeber. Jeg fandt frem til at det oftest benyttes til krydring af kød og pastaretter. Men med dets blomsteragtige og aromatiske smag giver et lækkert twist i det søde køkken. Rosépeber tilhører ikke den normale peberfamilie, men vokser på et tropisk træ. Den er en del af Cashew-familien, så hvis du har nøddeallergi skal du være lidt varsom med brugen af rosépeber.

Denne lækre dessert bestående af hvid chokolade mousse med rosépeber og jordbærkompot, er lavet i samarbejde med Din Kageverden. Det er en webshop med et stort udvalg af bageudstyr og ingredienser til diverse bageeventyr. De har virkelig hurtig levering og sælger mærker i høj kvalitet. Til denne opskrift har jeg bl.a. benyttet deres chokolade i mærket Callebaut, som er et professionelt chokolademærke. Hvis du hat lyst til at kigge lidt på deres udvalg af kageudstyr, kan du klikke her

Antal: 10 stykker

Tilberedningstid: 30 minutter + 4 timer på køl

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Hvid chokolade mousse med rosépeber

Jordbær kompot


Instruktioner

Hvid chokolade mousse med rosépeber

Jordbær kompot