En af de helt fantastiske kreationer i kageverdenen, er brookie en blanding af brownie og cookie. Og ja det er fuldstændig så fantastisk som det lyder. En kage beståede af brownie og cookie. Fudgy brownie rig med god chokolade, med den lækreste cookie dough som efter en tur i ovnen, er dejlig sprød og samtidig sej i midte. Brookie er en helt perfekt harmoni mellem brownien og cookien. Den passer perfekt til en kugle vaniljeis med nogle friske bær, eller som den er.
Antal: 12 stykker
Tilbedredningstid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Brownie
- 100 g smør
- 2 1/4 dl sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- ½ tsk vaniljepulver kan erstattes med 1 tsk vaniljesukker
- 2 stk æg
- 1 dl Mel
- 1 knsp bagepulver
- 4 spsk kakao
- 100 g mørk chokolade hakket
Cookie
- 150 g smør
- 100 g brun farin
- 75 g sukker
- 150 g chokolade (mørk eller lys efter ønske)
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk salt
- 300 g hvedemel
Instruktioner
Brownie
- Smelt smøret.
- Pisk sukker, vaniljesukker og den smeltede smør sammen.
- Pisk æggende i.
- Vend mel bagepulver og kakao i.
- Vend hakkede chokolade i, kom bagepapir i formen.
- Fordel brownie dejen i en 30*30 form
- Tag evt. 1/4 af chokoladen fra og drys det på toppen af brownien inden den kommer i ovnen.
Cookie
- Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt.
- Vend vaniljesukker, salt og hvedemel sammen med smør blandningen.
- Vend til sidst chokoladen i.
- Fordel cookiedejen på toppen af brownie dejen, og sørg for at det er fordelt jævnt.
- Bag kagen i en 180 grader varm ovn i 35-40 min.
- Lad kagen afkøle inden den spises evt. med is og friske bær til.
