Har du nogensinde haft lyst til en belgisk vaffel, men ikke kunne købe dem i nærheden. Det er sjældent jeg vil købe de billige fra supermarked. Belgiske vafler er et hit om sommeren med kold vaniljeis på. Så jeg kunne ikke vente med at prøve opskrifter af da jeg købte mig til et vaffeljern. Så i første omgang blev det til nogle helt klassiske belgiske vafler med vanilje.
Antal: 8 stk
Tilberedningstid: 2 timer
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
- 75 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel eller kagemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
Instruktioner
- Pisk sukker og æg sammen til det er en luftig masse
- Bland de resterende tørre ingredienser sammen (mel, bagepulver og vaniljesukker)
- Ved de tørre ingredienser i æggemassen til det lige netop er en ensartet masse
- Varm vaffeljernet op, og smør det hvis fabrikanten siger det er nødvendigt
- Steg 2-3 spsk vaffeldej i det varme vaffeljern i nogle minutter til de er gyldne, bliv ved sådan til alle vaflerne er stegte
- Spis de varme vafler med ønsket tilbehør, jeg kan anbefale is med bær.

Opbevaring: Det kan anbefales at spise de belgiske vafler umiddelbart med det samme og gerne mens de er lune. Men de kan holde i et par dage i en lukket pose eller en lufttætbeholder. Det kan ikke anbefales at varme dem op igen da de så mister sprødheden og istedet bliver bløde.