Belgiske vafler er et hit om sommeren med kold vaniljeis på. Så jeg kunne ikke vente med at prøve opskrifter af da jeg købte mig til et vaffeljern. Så i første omgang blev det til nogle helt klassiske belgiske vafler med vanilje.

Antal: 8 stk

Tilberedningstid: 2 timer

Sværhedsgrad: let


Ingredienser

  • 75 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel eller kagemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker

Instruktioner

  • Pisk sukker og æg sammen til det er en luftig masse
  • Bland de resterende tørre ingredienser sammen (mel, bagepulver og vaniljesukker)
  • Ved de tørre ingredienser i æggemassen til det lige netop er en ensartet masse
  • Varm vaffeljernet op, og smør det hvis fabrikanten siger det er nødvendigt
  • Steg 2-3 spsk vaffeldej i det varme vaffeljern i nogle minutter til de er gyldne, bliv ved sådan til alle vaflerne er stegte
  • Spis de varme vafler med ønsket tilbehør, jeg kan anbefale is med bær.

Opbevaring: Det kan anbefales at spise de belgiske vafler umiddelbart med det samme og gerne mens de er lune. Men de kan holde i et par dage i en lukket pose eller en lufttætbeholder. Det kan ikke anbefales at varme dem op igen da de så mister sprødheden og istedet bliver bløde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *