Vi har efterhånden bagt massevis af kanelsnegle. Så for at lave en variant til efteråret, har jeg forsøgt mig med æblekanelsnegle. En lækker luftig snegl fyldt med god smag fra æblerne og kanel. Det er en helt anden oplevelse af kanelsneglene, som ikke glemmes lige foreløbig. Æblekanelsnegle vil med garanti blive en stor glæde i hele hjemmet, når vi mindes sommeraftenerne.
Antal: 12 stk
Tilbedredningstid: 60 minutter
Sværhedsgrad: Let
Ingredienser
Bolledejen
- 250 g smør stuetemperatur
- 400 g hvedemel
- 2 tsk kardemomme
- 75 g sukker
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg stuetemperatur
Remonce
- 200 g sukker
- 250 g smør stuetemperatur
- 4 spsk kanel
- 300 g æble
Instruktioner
Bolledej
- Smuldr smør i melet, ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre det med fingrene.
- Rør kardemomme og sukker ud i melet.
- Lun mælken til den er lillefinger varm i en anden skål, og rør gæren ud i mælken.
- Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt til en glat og lækker dej.
- Lad dejen hæve tildækket på køkken bordet i 30 min.
- Rul dejen ud i en rektangel, til den er omkring en 2-3 cm tykkelse.
Remonce
- Pisk æg, sukker og kanel luftigt med en el-pisker, det kan også klares i hånden det er bare en større workout.
- Fordel remoncen jævnt på den udrullede dej.
- Skær æblerne ud i tern og fordel den ud over dejen.
Samling og bagning
- Rul dejen tæt og skær kanelsneglene ud i en tykkelse på 5 cm.
- Placer kanelsneglene i en smurt springform. Der skal være lidt luft omkring dem da de hæver under bagning.
- Hvis du ønsker det kan de pensles med mælk eller æg.
- Bag dem i 180 grader i ca. 20 min.
- Lad den evt køle i 30 min og pynt dem med glasur, dette er især sjovt for børn.