Min version af påske flødeboller. Flødeboller er en rigtig dansk ting. Jeg tror faktisk ikke de findes i andre lande. Men folk undervurdere dem bare til tider. Det ville jeg mene, er fordi vi forbinder dem, med de billige man tog med i skole, når man havde fødselsdag. Istedet for at tænke på hvor fantastiske de kan være hvis man selv laver dem, eller køber nogle af de få der er af højere kvalitet.

Jeg har også selv i lang tid hold igen med at prøve krafter med flødeboller, da jeg har hørt fra mange at det skulle være et helved at stå med. Men da jeg først var kommet igang og viste hvad og hvordan eg skulle lave dem, var det overraskende let.

Man skal selvfølgelig være opmærksom på at man skal noget hvis udstyr for at opnå et ordenligt resultat. Du skal bruge et termometer for at kunne måle temperaturen på sukker massen og for at kunne temperere chokoladen ordenligt. Så kan det også anbefales at have en røremaskine, det er ikke en nødvendighed som et termometer, men det kan anbefales da det gør piskningen af skummet noget lettere.

Her har jeg lavet en påskeudgave af den klassiske flødebolle. Det er min version af en påske flødeboller, som består af citronskum samt hvid chokoladeovertræk. Til sidst er de pyntet med kylligedetaljer formet i fondant.

Antal: 30 små eller 15 store

Tilberedningstid: 30 min + 1 times afkøling

Sværhedsgrad: Mellem til svær


Ingredienser

Mørdejsbund

Skum

Chokoladeovertræk

Pynt


Instruktioner

Mørdejsbund

Skum

Chokolade overtræk

Pynt