Det er efterhånden efterår, hvilket betyder kager med masser af krydderier og varme. En squashkage minder på mange måder om gulerodskage. Begge kager har smag af efterårssmage som kanel og kardemomme. Toppet med en fløjlsblød flødeost. Så hvis du derfor godt kan lide gulerodskage, og vil prøve kræfter med en ny kage, så er denne squashkage den mest oplagte løsning.
Det indeholder en fin mængde squash, som hverken er for meget eller for lidt. Jeg vil mene at der præcist er nok til at squash elskere vil kunne finde grønsagen i kagen. Men også lidt nok til at den del af befolkningen som måske ikke kan lide squash vil kunne lide denne kage.
Som så mange andre tørkager, skal der ikke det helt store redskabsskab til. Kagen kan laves hvis man har ovn, en for at bage kagen i, skål og ske. Det kræver heller ikke de helt store bagefærdigheder, det eneste opskriften på squashkage kræver er at man kan følge en opskrift.
Personer: 6 (springform Ø 26 cm)
Tilberedningstid: 1 time
Sværhedsgrad: let
Ingredienser
Squashkage
- 250 g brun farin
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 200 g hvedemel
- 0,5 dl smagsneutral olie
- 2 tsk kanel
- 1 tsk kardemomme
- 400 g revet squash
Flødeost topping
- 300 g flødeost
- 75 g flormelis
Instruktioner
Squashkage
- Pisk æg, olie og brun farin til det er luftigt.
- Bland mel, bagepulver, natron, kardemomme og kanel i en anden skål
- Vend de tørre ingredienser i æggeblandingen (sørg for at luften ikke bliver slået ud)
- Vend squash i kageblandingen
- Fordel det i en smurt springform (omkring 28 cm) eller bradepande
- Bag kagen i en 170 grader forvarmet ovn i 30-35 min
- Lad kagen køle helt af før toppingen fordeles på toppen af kagen
Flødeost topping
- Rør flødeost og flormelis sammen.
- Det kan enten smøres på kagen eller sprøjtes i en sprøjtepose, alt efter hvordan kagen ønskes.