Kryddersmåkager er nok en af de mest almindelige julesmåkager. Man ser dem allevejene hvor folk bruger deres fantasi på at pynte småkagen.
Antal: 30
Sværhedsgrad: nem
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 150 g farin
- 100 g smør blødt
- 30 g mørk sirup
- 2 æggeblommer
- 1 tsk kanel
- 1 tsk nelliker
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk ingefær
Instruktioner
- Pisk smør og farin luftigt sammen
- Tilsæt sirup og pisk vidre
- Bland kanel, nelliker, bagepulver, ingefær og hvedemel i en anden skål
- Bland de tørre ingredienser i smørmassen, gør det gerne af flere omgange
- Tilsæt æggeblommer og bland til massen er ensartet
- Saml dejen og sæt den på køl i minimum 30 min.
- Rul dejen ud, så den er omkring 0,2-05 cm i tykkelse og tryk ud i ønsket form
- Sæt dem på en bageplade og bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til de er gylden brune
- Pynt småkagerne med glasur og pynt efter eget ønske