Peberkagehuse er en hyggelig dekoration at have stående i huset her i juleperioden. Derfor ville jeg starte 1 december og 1 advent ud med et super fin peberkagehus, som ville pynte i alle huse.
Personer: 1 peberkagehus
Tilbedredningstid: 3 time + 30 min på køl
Sværhedsgrad: svær
Ingredienser
Peberkagehus
- 450 g hvedemel
- 250 g brun farin
- 150 g smør
- 2 æg
- 2 tsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk allehånde
Glasur
- 250 g flormelis
- 1,5 pasteuriseret æggehvide
Instruktioner
Peberkagehus
- Pisk smør og brun farin luftigt sammen
- Tilsæt æg og pisk til massen er ensartet
- Bland alle de tørre sammen i en anden skål
- Bland halvdelen af de tørre ingredienser i den våde masse
- Tilsæt resten af de tørre ingredienser
- Sæt dejen på køl i minimum 30 min. men gerne længere
- Rul dejen ud så den måler 0,5 cm og udstik eller skær formerne til huset ud. Skabeloner eller udstikker sæt kan findes på nettet
- Bag delene af huset i en 200 grader varm ovn i 8-10 min. til de er gyldne i kanten
- Lad delene til huset køle helt af, stil dem gerne på køl.
Glasur
- Pisk æggehvide og flormelis kort sammen
- Put det i en sprøjtepose med en tynd tip, så der kan tegnes på huset
- Tegn huset op efter egen fantasi
Samling af huset
- Tag forsiden og en af siderne af huset og “lim” dem fast med glasur. Jeg finder det lettest hvis man bruger ting fra køknet til at holde huset stabilt i siden mens glasuren tørre
- Tag den anden side og lim den fast på forsiden. Det er en god ide at lade glasuren størkne lidt mellem hver side
- Lim bagsiden af huset fast
- Sprøjt ekstra glasur ind i sprækkerne mellem hver side af huset, dette gør at huset bliver mere stabilt og ikke falder sammen.
- Når du er helt sikker på at siderne er størknet, kan du lime taget på, her kan det være en god ide at have noget under kanten af taget, så taget ikke falder ned.
- Sæt evt. noget lys i huset så det lyser ud gennem vinduerne.