Jeg har efterhånden i noget tid haft lyst til at prøve kræfter med en fransk chokoladetærte. Så her kommer endelig en virkelig god opskrift. Da det var super let og give det et sødt look med hindbærstøv på toppen. En anden grund til valget af dessert er at chokolade og røde bær ofte også bliver brugt i sammenhænge med Valentines dag.
Da jeg lavede denne kage i anledningen af Valentines dag. Syntes jeg at det var helt perfekt at lave dem i en hjerteformet tærteform. Så det gav det en lidt mere romantisk stemning. De kan dog også laves i en normal rund tærteform. Men det kan helt klar anbefales bage en fransk chokoladetærte
Personer: 6
Tilbedredningstid: 60 minutter
Sværhedsgrad: Medium
Ingredienser
Mørdej
- 150 g hvedemel
- 75 g smør blødt
- 50 g flormelis
- ½ æg
- 1 tsk vaniljepulver
Chokoladeflan
- 50 g lys chokolade
- 50 g mørk chokolade
- 60 g smør
- 80 g sukker
- 3 æg
Pynt
- Frysetørrede hindbær
Instruktioner
Mørdej
- Start med at ælte mel, smør, flormelis og æg kort sammen.
- Sæt dejen på køl i 30 min, til den er kold og lettere at arbejde med.
- Rul dejen tyndt ud på et let meldrysset bord.
- Pres den forsigtigt ned i den valgte form. Hvis der er huller i dejen når den bliver presset ned i formen, kan disse dækkes med ekstra dej.
Chokoladeflan
- Smelt chokolade og smør.
- Pisk sukker og æg sammen til de former en luftig masse.
- Lad chokoladen stå til den et stuetempereret, og vend det derefter forsigtigt sammen med æggene.
- Hæld chokolade blandingen i formene og bag den ca. 25 min i en 180 grader varm ovn.
Samling
- Lad tærterne få til til af afkøle på køkkenbordet
- Befri tærten fra formen og drys med frystørret hindbær. Man kan nogle steder købe tærteforme med løs bund, dette sørger for at det er lettere at befrie tærterne uden ødelæggelser.